Изтече един месец от публикуването на: „Анкета 2: Какъв софтуер използвате?„. Както и при първата анкета, попълнилите я са в пъти по-малко от прегледалите темата. Резултатите са:

софтуер товари Програмата на Станко Щраков е най-използваният софтуер за товарите. Следващият използван софтуер за товари са различни Excel файлове. Не е учудващо, че при мрежите – тръбна и въздуховодна, класацията е на обратно:

софтуер мрежисофтуер ЕЕПрави ли Ви впечатление? Софтуерът на Станко Щраков е най-използван за ЕЕ, AEB software никой не го е посочил! Втори по използваемост софтуери са файлът на Антон Маринов и друг excel файл.

софтуер h-x диаграма

 

h-x диаграмите лично на мен ми беше много интересно дали се правят, аз самият дълго време не ги прилагах в проектите, напоследък ги прилагам защото ги изискват, а преди само на ръка си правех бърза сметка за охладителната мощност и дотам. Факт е, че се онагледяват процесите и се избягват грешки в мощностите на секции и инсталации. В същност в графата други са скрити следните програми: Air Humid Handling и Word файл.

Относно софтуерите за чертане, безпорен лидер е AutoCAD:софтуер чертане

Тук също съм учуден, познавам доста хора които използват ZWCAD – все пак това е китайският софтуер почти пълно копие на AutoCAD, но на цена в пъти по-ниска. Е явно тези хора не са попълвали анкетата. MEP и Revit също не са много популярни според тази класация, но все пак те тепърва би трябвало да набират популярност.

В коментарите бих искал да споделите:

Съгласни ли сте с резултатите?

Интересни ли са анкетите?

Ако Ви харесват:  на каква тема бихте искали да бъде следващата анкета?

споделяне във facebook