Преди няколко месеца архитектурните блогове, които чета, публикуваха материали за Pecha Kucha Sofia (официалния блог на Печа Куча). Събитието ми се стори много интересно, но бързо забравих за него. След време тогавашният ми работодател участва във втората, аз обаче не отидох на Печа куча-та. Оказа се, че е имало и трета, за която не бях разбрал, поне не и преди да мине. Е най-накрая отидох на Печа куча. Денят беше миналия четвъртък (05.11.2009), мястото сградата на БенчМарк бизнес център на Цариградско шосе, преди Интер Експо Център (ако се пътува към центъра). Сградата още е в строеж, което също беше доста интересно.

Няколко снимки и коментара:

визуализация: арх. Стефан Добрев

визуализация: арх. Стефан Добрев

поради късния час 😉 (20.20 часа), вече беше тъмно и не направих снимка отвън, за сметка на това направих доста снимки вътре.

Първо леко размазана снимка направена в атриума от долу на горе:

'скелет на мастодонт' ;)

'скелет на мастодонт' 😉

'скелет на мастодонт' ;)

'скелет на мастодонт' 😉

Снимка от презентация „В къщата на кривите огледала“ на студио „Сашецо“ (в нея се говореше за представите на хората за архитектите):

представа :О

представа :О

Когато организаторите качат клипчетата (ще сложа линк), горната презентация си заслужава гледането. (ПП: към 12.12.2009 г. клипчетата вече са качени, затова сложих линкове към съответната презентация.

Следва снимка от „Стълбите: вглеждането навътре – отвратително, но необходимо занимание“ на Велина Мавродиева:

стикери, вместо други мерки за спряване с улични проблеми

стикери, вместо други мерки за спряване с улични проблеми

Това беше презентация която ту ми беше интересна, ту не особено. 50:50 интерес 😉

Презентацията на студио Funkt – „Свобода и ограничения“ (и това беше страхотна презентация):

свобода и ограничения

свобода и ограничения

Следващите няколко презентации изобщо не ми харесаха – затова тях ги изпускам.След тях Магдалена Малеева престави своята презентация „Светът е променен“ (според мен не беше нещо особено, но не беше и скучна):

Светът е променен

Светът е променен

За финал презентацията беше на двама студенти от УАСГ – Николай Митов и Десислава Ковачева, а темата им беше „Освободи детето – Ти„:

Освободи детето – Ти

Освободи детето – Ти

Последната презентация беше направена с много чувство за хумор и предизвика много усмивки и смях у присъстващите.

За финал ще кажа, че събитието Печа Куча ми хареса като цяло. Само дано следващите презентаторите се потрудят и направят качествени и интересни презентации.

ПП: когато организаторите качат клипчетата към презентациите, ще сложа линк към публикацията им, за да видите ако се интересувате презентациите.

Най-накрая, още един кадър от презентацията на Funkt:

клиентите-техните намерения - резултата

клиентите-техните намерения - резултата

споделяне във facebook