2011″ src=“https://karapetrov.com/blog/wp-content/uploads/2010/12/new-year-calendar.jpg“ alt=““ width=“110″ height=“83″ />Краят на тази година наближава, не знам за вас, но аз вече го очаквам – най-вече защото го свързвам с кратка почивка. И докато броим последните дни реших да напиша годишната равносметка за мен и блога.

От моя гледна точка годината беше интересна, с периоди на възход и падения 😉 – с други думи дни и седмици с работа и други без, разбира се и почивки.  Интересно най-много работа имах (-м) ноември и декември – точно по тази причина и декември не бях много активен тук в ОВК блога.

Като повдигнах темата за блога – тук вече нещата изглеждат другояче. Блогът набра скорост (поне по мое виждане) и вече има повече посещения, започнаха да стават и слаби дискусии в коментарите и като цяло се доближава до моето първоначално виждане от преди старта на блога. 10-те най-четените публикации през годината са:

  1. Част енергийна ефективност
  2. Топлотехническа (енергийна) ефективност
  3. Отопление на твърдо гориво
  4. Енергийна ефективност
  5. Технически и енергиен паспорт
  6. Вентилация на кухня
  7. Абонатна станция и техническо помещение
  8. Кондензни газови котли
  9. Какъв климатизатор (климатик) да изберем?
  10. Термопомпи, чилъри и инсталации

В непосредствена близост до горе изброените е и една сравнително нова публикация „Софтуери за енергийна ефективност„, както и публикациите след нея за всяка от споменатите програми. И тук е момента да отбележа, че дискусията която ми се искаше да стане покрай тези програми не се получи- или повечето хора са съгласни с мен или възмутени напускат блога ;). И в двата случая аз не съм наясно за този един път, който използвах споменатите софтуери, дали изградих правилно мнение, дали видях най-големите предимства и недостатъци. Ако желаете никога не е късно да коментирате в съответната тема.

Сухата статистика за годината показва следното: 37 публикации (с тази) в 7 категории и описани с общо 54 етикета, а коментарите са: 85 публикувани и 155 спам коментара (изтрити).

Като цяло това е за тази година, ако ви е харесал ОВК блогът, посещавайте го и догодина. Ако не ви е харесал – моля споделете защо.

За финал:

Какво искате да прoчетете в ОВК блога? споделете с мен в коментар или писмо 🙂

Ако имате интересни снимки, имате какво да напишете по темата или имате някаква идея и искате да я споделите с мен, може да го направите от страницата за контакт. Това вече направи колегата Петър Христов в темите „Климатик и работи“ и „Котелно на оранжерия„.

Благодаря Ви и до нови срещи.

снимка: http://www.istockphoto.com

бутон за сайт